22-05-07 Har vi en monsterfisk i dammen?

Vi har monsterfisk i vår klubbdamm i Malmö!
I förmiddags var jag och körde med min nya bogserbåt ALEX ( 30 cm lång) för första gången och den gick fint.
Vi var sex medlemmar som körde med våra båtar och jag var långt ute med min på det fina vattnet och rätt var det var så small det till! Alla reagerade, vad var det?
Min båt hoppade till lite ovanför vattenytan och styrhytten föll i vattnet. Oh nej! nu exploderade kanske min LiPo-acca och båten sjunker ☹. Men den låg kvar på och jag drog på gasen och lyckades få in den till bryggan med styrhytten släpandes bakefter under vattenytan, tur var att jag hade kopplat ihop för elektroniken annars hade den sjunkit till botten. Plockade upp den, det första jag såg var att relingen (heter kanske bordläggningen) på höger sida hade fått sig en smäll och buktade utåt.
Och sen såg jag bit märkena från monsterfisken, 8 cm mellan! Var det en stor karp kanske för jag tror inte där finns gäddor. Nu får båten ligga på tork och så hoppas jag att elektroniken i styrhytten klarar sig. Tyvärr så var det ingen som fotograferade eller filmade idag, det hade varit häftigt iså fall, men jag har det i mitt minne och kan se det framför mig, sicken grej va!

Fick kommentar av Erik Aulin på mitt inlägg på Facebook:

Det är garanterat en gädda. En karp skulle aldrig attackera, dessutom har den inga vassa tänder.